Nieuws vanuit het schepencollege•Sluiting uitleenposten bibliotheek•Leveren monitor ziekenwagen•Maatschappelijk waardevolle projectenNieuws vanuit het schepencollege•Tease & Taste•De waarmakers•Gratis vormingsaanbod voor verenigingen/vzw's

Sluiting uitleenposten bibliotheek
De uitleenposten van de bibliotheek zullen in de zomervakantie op volgende data gesloten zijn:
    -Booischot: 4–18 juli
    -Heist-Goor: 8-22 augustus
    -Itegem: 4-18 juli
    -Pijpelheide: 24 juli – 4 augustus
    -Schriek: 18-29 augustus
    - Wiekevorst: 18-28 augustus
De hoofdbibliotheek in Heist-centrum blijft wel open in de zomervakantie, tijdens de normale openingsuren.

Leveren monitor ziekenwagen
Het college stelt een firma aan voor het leveren van een monitor voor een ziekenwagen. De meest voordelige regelmatige bieder krijgt de opdracht toegewezen voor de prijs van 40.692,86 euro incl. btw.

Maatschappelijk waardevolle projecten
Het college gaat akkoord met het voorstel van de jeugddienst en de jeugdraad om een reeks projectvoorstellen van jeugdverenigingen en jeugdafdelingen goed te keuren als maatschappelijk waardevol project. Een project is maatschappelijk waardevol als het een bijdrage levert aan duurzaamheid en verbetering van de maatschappij. Het project moet ook een inspanning vragen van een groot aantal leden van een vereniging, het moet onmiddellijk resultaat opleveren en mag geen winst opbrengen voor de verenging. Voorbeelden van maatschappelijk waardevolle projecten die goedgekeurd worden door het college zijn: kerstbomen ophalen, afvalkalenders bedelen, speelplein onderhouden, zorgen voor rusthuisanimatie, meewerken aan de 11.11.11.-actie, helpen tijdens de bergconcerten, … 

Wanneer een project goed wordt uitgevoerd en hiervan een verslag wordt voorgelegd aan de jeugddienst, zijn hieraan gemeentelijke subsidies verbonden voor de vereniging.
 
Nieuws vanuit de gemeente
 
Tease & Taste
Het gemeentebestuur en VITO nodigen de lokale ondernemers uit op een Tease & Taste over groene innovaties. Deze lunchhappening vindt plaats op vrijdag 11 mei van 12 tot 14 uur in CC Zwaneberg. Inschrijven is gratis maar verplicht. Meer weten?

De waarmakers
Jongeren van 14 tot 25 jaar kunnen de ideeën/projecten die ze willen realiseren nog tot 8 juni indienen bij de Heistse jeugddienst. De winnaar kan 1.500 euro winnen om zijn project of idee dit jaar nog te realiseren. Meer weten?

Gratis vormingsaanbod voor verenigingen/vzw's
Voor iedereen die voor zijn of haar vzw, vereniging of organisatie vragen heeft rond de problematiek btw-aangifte, fiscaliteit. De infoavond vindt plaats op donderdag 10 mei om 19.30 uur in CC Zwaneberg en is gratis. Inschrijven is wel verplicht. Meer weten?